Puteți distribui documente dacă cealaltă persoană nu are Gmail?

Utilizarea Google Docs vă permite să colaborați cu alte persoane la documente în timp real. Acest lucru facilitează actualizarea unui document de grup și obținerea de informații de la alții. Când utilizați acest serviciu, nu trebuie să trimiteți documentul numai persoanelor care au conturi Gmail. Google Docs nu este limitat la utilizatorii Gmail.

Cont Google

În loc să li se solicite să aibă un cont Gmail, utilizatorii au nevoie doar de un cont Google. Utilizatorii pot configura conturi Google cu orice adresă de e-mail. Când doriți să configurați un cont Google, pur și simplu navigați la noua pagină a contului și apoi introduceți adresa de e-mail, parola și alte informații personale existente. Acest lucru vă permite să accesați oricare dintre produsele pe care Google le oferă gratuit, cum ar fi Documente, Adsense și Instrumente pentru webmasteri.

Accesarea Google Docs

După crearea unui document pe Google Docs, aveți autoritatea de a permite altor persoane să îl acceseze. Când accesați secțiunea „Distribuiți acest document” din Google Docs, aceasta vă oferă opțiunea de a introduce adrese de e-mail. După ce trimiteți adresele de e-mail, acesta trimite un e-mail acelei persoane. După ce face clic pe linkul din e-mail, este condus la un ecran de autentificare. El va avea nevoie de un cont Google pentru a avea acces la document.

Acces instant

De îndată ce persoana care a dat clic pe link se conectează la Google, va fi dusă la document. În acel moment, tot ceea ce ați inclus în document este vizibil pentru acea persoană. Când noul utilizator modifică documentul, acesta va apărea pe ecran în timp ce vizualizează documentul. Acest lucru vă permite să lucrați la un document în același timp cu o altă persoană fără a duplica nicio lucrare.

Publicarea pe web

O altă opțiune de luat în considerare este publicarea documentului dvs. pe web. Cu programul Google Docs, orice document pe care îl creați poate fi publicat cu ușurință ca orice altă pagină web. Apoi, pur și simplu dați adresa Web altor persoane pe care doriți să le vedeți. Când faceți acest lucru, ceilalți utilizatori nu vor putea edita documentul. Această opțiune creează practic un site web pentru ca cititorii dvs. să vă poată verifica documentele. Acest lucru nu necesită acces la Gmail sau chiar la un cont Google pentru a-l vedea.